Hindistan'da Müslümanların Vatandaşlık Hakları Korunmalı

İslam İşbilirliği Teşkilatı'dan Hindistan'da yaşayan müslüman azınlığın hakları ve bu azınlığın kutsal saydığı yerlerin güvence altına alınması konusunda açıklama yaptı

24.12.2019-23:20 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-22:52) Hindistan'da Müslümanların Vatandaşlık Hakları Korunmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı, tarafından yazılı bir açıklama geldi.

Hindistan yaşayan ve azınlıkta olan Müslümanları etkileyen son gelişmeleri yakından inceleyen teşkilatın, vatandaşlık hakları ve Babri Cami ile ilgili tartışmalar konusunda endişe duyulduğu açıklaması yapıldı.

Yapılan bu açıklamada, azınlık haklarının yer aldığı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ndeki ilke ve yükümlülüklere aykırı herhangi bir davranışın,bahsed
len coğrafyada tansiyonu arttırabileceği, barış ve güvenlik için ciddi tehditler yaratabileceği belirtildi.

BABRİ CAMİ'NİN BULUNDUĞU ARSANIN HİNDULARA AYRILMASI

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında senelerdir derin tartışmalara neden olan Babri Camisi arazisinin "Hindu tapınağına" verilmesi yönünde 9 Kasım'da karar vermişti.

"Güney Asya'nın Ayasofyası" olarakta belirtilen cami, 6 Aralık 1992'de Hindu militanlarca saldırıya uğramış, sonrasında yaşanan hadiselerde çoğunluğu Müslüman 2 binden fazla insanın can kaybına neden olmuştu.

Yüksek Mahkemece, Babri Camisi anlaşmazlığını Müslümanlar aleyhine karara bağlaması, Müslümanları hayal kırıklığına uğratmıştı.

''VATANDAŞLIK YASASI'' TARTIŞMALARI

Bunanla birlikte,Hindistan hükümetinin vatandaşlık yasasındaki değişiklikte Müslümanları dışarıda tutması ülke içinde öfkeye neden olmuştu.

Vatandaşlık Yasası'na karşı ülke genelinde düzenlenen eylemlerde protestocularla polis arasında çıkan çatışmalarda 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal