Hindistan'da Hamile Karısının Karnını Deşti!

5 kız çocuğu olan doğacak çocuğunun erkek olmasını isteyen bir baba, bebeğin cinsiyetini öğrenmek için hamile eşinin karnını yardı.

22.09.2020-13:17 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-13:07) Hindistan'da Hamile Karısının Karnını Deşti!

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yaşanan kan donduran olayın detaylarına göre 5 kız çocuğu olan baba, hamile karısının karnını yarmak suçundan hakim karşısına çıktı.

NDTV Televizyonu'na konuyla ilgili açıklama yapan Pravin Singh Chauhan adlı polis, Budaun kasabasında ikamet eden 35 yaşındaki kadının durumunun kötü olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık yedi aylık hamile olduğu tespit edilen ve karnının kesici bir cisimle yarıldığı belirten annenin bebeğinin durumu açıklanmadı.

Newsweek Dergisi'nde yer alan ifadelere göre, polis yetkilisi Pravin Singh Chauhan, olayın Cumartesi günü gerçekleştiğini ve isminin Pannalal olduğu anlaşılan cani babanın gözaltına alındığını kaydedildi.

Ailesi, Pannalal'ın erkek bebek olmak istediğini dile getirdi.

Bununla birlikte Delhi merkezli Asya İnsan Hakları Merkezi adlı sivil toplum kuruluşunun verilerine göre Hindistan, dünyada yeni doğan kız çocukların en fazla öldürüldüğü ülkelerin arasında. Ayrıca ülkede cinsiyet nedenli kürtajın da yaygın olduğu belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal