Hindistan'da Hamile Fil İçi Barut Dolu Ananası Yedikten Sonra Öldü

Hindistan'ın Palakkad bölgesinde yemek bulmak için yerleşim alanına gelen hamile bir fil, içi barut dolu ananası yedikten sonra öldü. Olay tepki çekerken, yerel hükümet soruşturma başlattı.

04.06.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-16:48) Hindistan'da Hamile Fil İçi Barut Dolu Ananası Yedikten Sonra Öldü

Olay, Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan Plakkad bölgesinde meydana geldi. Hamile filin öldürülmesi ülkede büyük tepki uyandırdı. Filin, içine kestane fişeği konulan bir meyveyi yedikten sonra meyvenin ağzında patlamasından dolayı öldüğü düşünülüyor. 

Konuyla ilgili konuşan yerel yetkili Ashique Ali, filin 23 Mayıs tarihinde nehirde yaralı bir şekilde bulunduktan dört gün sonra öldüğünü aktardı. Patlamadan dolayı filin ağzında yaralar olduğu ve şu ana kadar patlayıcı türünün tespit edilemediği belirtildi.

Vahşi Yaşam Koruma Şefi Surendra Kumar olayın hala araştırıldığını söyledi ve vahşi yaşamın yakınında yaşayan insanların yaban domuzlarını uzak tutmak için etrafa içi kestane fişekleri ile dolu ananas ve diğer tür tatlı meyveler bıraktıklarını belirtti. Kumar, filin de ağzında patlamasına sebep olan bu meyvelerden yemiş olma ihtimali üzerine çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan, filin bu şekilde ölmesi ülkede büyük tepkilere neden oldu. Çevre Bakanı Prakash Javadekar, yerel hükümetin ciddi bir çalışma başlattığını aktardı. Javadekar, suçluların elbet yakalanacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal