Hindistan'da En Fazla Günlük Covid-19 Artışı Son 24 Saatte Yaşandı

Hindistan'da, son bir günde 5 bin 242 kişide coronavirüse rastlandı. Bu, ülkede bir günde en fazla tespit edilen vaka sayısı oldu.

18.05.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-16:05) Hindistan'da En Fazla Günlük Covid-19 Artışı Son 24 Saatte Yaşandı

Hindistan'da, son bir günde 5 bin 242 kişide coronavirüse rastlandı. Bu, ülkede bir günde en fazla tespit edilen vaka sayısı oldu.

NDTV kanalının servis ettiği habere göre, Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığından gelen açıklamada, ülkede son bir günde 5 bin 242 kişide daha coronavirüs görüldüğü böylelikle ülkedeki toplam enfekte sayısının 96 bin 169'a yükseldiği belirtildi.

Bu, yeni tip coronavirüsün ülkede ilk görüldüğü 30 Ocak’tan beri bir günde tespit edilen en fazla vaka oldu.

Yapılan açıklamada, son 24 saatte 157 hastanın daha hayatını kaybetmesiyle, can kaybının da 3 bin 29'a çıktığı bildirildi.

Öte yandan ülkede 36 bin 824 hasta ise sağlığına kavuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AY SONUNA KADAR UZATILMIŞTI

Ülkede coronavirüs vaka sayısının artması sebebiyle sokağa çıkma yasağı dün yeniden uzatılmıştı. Fakat eyaletlere ekonomik faaliyetler konusunda daha fazla karar hakkı verileceği kaydedilmişti.

İçişleri Bakanlığından dün gelen açıklamada, ülke çapında yürürlükte olan sokağa çıkma yasağı uygulamasının 31 Mayıs’a dek uzatıldığı kaydedilmiş ve bugünden başlamak üzere uygulamaya konacak yeni kararla birlikte, hava yolu ve metro seferlerinin gerçekleşmeyeceği, eyaletler arası tren seferlerinin ise bazı kısıtlamalarla devam edeceği belirtilmişti.

Sokağa çıkma yasağı boyunca ülkede okullar, oteller, restoranlar, dini, siyasi ve kültürel etkinliklerle alakalı toplanma alanları kapalı kalmayı sürdürecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal