Hindistan'da Bir Müslüman İnek Kestiği İddiasıyla Öldürüldü

Hindistan'da bir Müslüman geçen hafta inek kestiği iddiasıyla bir çete tarafından dövülerek öldürüldü. Hindistan'da son dönemlerde buna benzer pek çok olay yaşanmaya başladı. Ülkede inek eti bulunduranlara 10 yıla kadar hapis cezası veriliyor.

24.05.2018-22:21 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-22:09) Hindistan'da Bir Müslüman İnek Kestiği İddiasıyla Öldürüldü

Hindistan'ın Madhya Pradeş eyaletinin Satna civarında, hafta sonu, inek kestiği öne sürülerek bir çete tarafından saldırıya uğrayan 45 yaşındaki terzi hayatını kaybetti.

MÜSLÜMAN TERZİ HAYATINI KAYBETTİ

Polis, Amgara köyünde taşlı sopalı saldırıya uğrayan 45 yaşındaki Müslüman terzi Riyaz'ın yaşamını yitirdiğini, 38 yaşındaki arkadaşı taksici Shakeel'in yaralandığını açıkladı.

"İNEK KESMEDİK"

Polise şikayetinde, bir çetenin, kendisine ve Riyaz'a gece geç sularda saldırdığını söyleyen Shakeel'in, inek kesmediklerini belirttiği duyuruldu. Polis, saldırı ve cinayet iddiasıyla Amgara köyünden 4 şahsı gözaltına aldı.

ÇOK SAYIDA NEFRET SALDIRISI DÜZENLENİYOR

Ülkede yakın zamanlarda hayvanları kesimhaneye götürdükleri ve et yedikleri iddiasıyla özellikle Müslüman azınlığa dönük çok sayıda nefret saldırısı yapıldı.

11 KİŞİYE ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Hindistan'da bir mahkeme, mart ayında, geçtiğimiz sene et ticareti gerçekleştirmekle suçladıkları bir Müslüman'ı linç ettikleri iddiasıyla 11 şahsa yaşam boyu hapis cezası vermişti.

ARTAN SALDIRILAR

Assam eyaletine bağlı Gauhati şehrinin doğusundaki Nagon civarında bir köyde, geçtiğimiz sene mayıs ayında vatandaşlar, inek çaldıklarını öne sürdüğü 2 Müslüman erkeği taş ve sopalarla katletmişti. Diğer taraftan, 16 yaşındaki Cüneyt Han isimli Müslüman bir genç, geçtiğimiz sene haziran ayında, Mathura kentinden Yeni Delhi'ye trenle giderken yanında et götürdüğü iddiasıyla bir çetenin bıçaklı saldırısına uğramış ve yaşamını yitimişti.

İNEK KESENLERE ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisinin (BJP) iktidarda olduğu Gujarat eyaletinde, geçtiğimiz sene mart ayında inek öldürmeye yaşam boyu hapis cezası getirilmiş, inek eti bulunduranlara da 7 ila 10 sene hapis yada bin 500 ila 7 bin 500 dolar para cezası verilmesi kararlaştırılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal