Hindistan'da 40 Bin Kişi Karantinaya Alındı

Coronavirüs nedeniyle tecrit altında olan Hindistan'da 20 köyde yaklaşık olarak 40 bin kişi coronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Yapılan açıklamalarda bu durum bir kişinin neden olmuş olabileceği belirtildi.

28.03.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-15:21) Hindistan'da 40 Bin Kişi Karantinaya Alındı

 

Dünyanın her yerinde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle Hindistan OHAL ilan etmiş ve sokağa çıkma yasağı getirmişti. 70 yaşındaki Baldev Singh adlı bir din insanın coronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, yetkililer BBC Pencapça Servisi'ne yaptkları açıklamalarda, din insanının İtalya ve Almanya gezilerinden sonra kendisini karantinaya almadığını belirtti.

Singh'in ölmeden önce ise 6 gün süren ve günde yaklaşık olarak on bin kişinin katıldığı Hola Mohalla'ya katıldı. Din insanının ölümden sonra yakınlarına test yapıldı ve 19 yakınından coronavirüse rastlandı. 

Hindistan'da 20 köyde yaklaşık olarak 40 bin kişi coronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınırken, bu 40 bin kişinin karantina altında olmasına din insanının neden olmuş olabileceği belirtildi.

Hindistan'da şu ana kadar 887 vaka tespit edilirken, uzmanlar bu sayının daha fazla olabileceğini düşünüyor. Bunun nedeni ise ülkede vatandaşlara az test yapılması olarak gösterildi.

Ülkede hükümet hafta içi 21 gün sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Hindistan'da halk bu süreçte sadece kısa süreliğine dışarı çıkarak gıda ve ilaç satın alabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal