Hindistan, Pakistan'dan Terör Örgütlerine Karşı Etkili Adımlar Atmasını Talep Etti

Hindistan, Pakistan'dan terör örgütlerine yönelik somut adımlar atmasını istedi.

09.03.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-15:00) Hindistan, Pakistan'dan Terör Örgütlerine Karşı Etkili Adımlar Atmasını Talep Etti

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raveeş Kumar, Pakistan'da güvenlik kuvvetlerinin "Ulusal Eylem Planı" olarak nitelendirilen terörle mücadele projesi doğrultusunda yasaklı terör gruplarına karşı başlattığı operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kumar, düzenlenen operasyonların yeterli olmadığını öne sürerek, Pakistan'ın, topraklarında "teröristlere ve terör alt yapılarına karşı" somut adımlar atmasını beklediklerini belirtti.

BM'nin "terörizm suçluları, organizatörleri, finansörleri ve sponsorlarının adalet önüne çıkarılması" doğrultusundaki kararından da bahseden Kumar, "Pakistan'da terör kamplarının yaygın mevcudiyeti, Pakistan içinde ve dışında kamuoyu tarafından biliniyor." şeklinde konuştu.

'TOPRAKLARIMIZI KULLANMALARINA İZİN VERMEYİZ'

Pakistan Enformasyon Bakanı Favad Çaudri ise yasaklı gruplara yönelik adımların atılmaya başlandığını ve kimsenin, "Pakistan topraklarını, herhangi bir ülkeye karşı terörizm yoluyla kullanmasına" müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal