Hindistan, Pakistan'a Ait Bir Savaş Uçağını Düşürdüğünü Açıkladı

Pakistan'ın iki Hint uçağını vurmasının sonrasında Hindistan da bir Pakistan uçağını düşürdüğünü duyurdu!

27.02.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-10:18) Hindistan, Pakistan'a Ait Bir Savaş Uçağını Düşürdüğünü Açıkladı

Hindistan ve Pakistan arasında sıkıntıya neden olan Keşmir bölgesinde, tansiyon yeniden yükseldi.

Hint medyası, Pakistan savaş uçaklarının Keşmir'de Nowshera bölgesine girdiğini; bölgedeki sıcak olaylar ardından havalanan Hindistan ordusuna ait bir MiG jetinin düştüğünü duyurdu. Budgam'da meydana gelen olayda 2 pilotun yaşamını yitirdiği; uçağın düşme sebebinin araştırıldığı açıklandı.

Meydana gelen olaylar ardından Keşmir'deki Srinagar Havalimanı üç saat süre ile uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

PULWAMA'DAKİ PATLAMA KIRILMA NOKTASI OLDU

14 Şubat'ta Keşmir bölgesindeki Pulwama şehrinde, Hint güvenlik güçlerini taşıyan otobüse bomba yüklü bir araç ile yapılan saldırıda 41 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırının arkasında Pakistan'ın olduğunu iddia eden eylemciler Pulwama'da protesto gösterileri yapmıştı.

İki devlet arasında artan tansiyon dün tekrar yükseldi. Dün Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, hava kuvvetlerine ait jetlerin sınırı aşarak, Pakistan'daki 'terör kamplarına' hava operasyonu yaptığını; saldırıda çok sayıda miltanın öldürüldüğünü ifade etti. Pakistan ordu sözcüsü Asif Ghafoor ise, "Hint uçakları Muzafarabad bölgesinden sızdı. Pakistan Hava Kuvvetleri'nin zamanında ve etkili müdahalesi ardından, uçak bombasını acele bir biçimde Balakot yakınında ormanlık bir alana bıraktı. Kayıp veya hasar yok" sözlerini kullandı.

HİNT MEDYASI PAKİSTAN UÇAĞININ DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Pakistan ve Hindistan arasında meydana gelen gerilim tırmanmayı sürdürüyor. Hint ordusu, Pakistan'ın 2 uçağını vurup birini düşürmesinin sonrasında harekete geçti. Medya, Pakistan'a ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal