Hindistan, Pakistan Hava Sahasını Bir süre Daha Kullanamayacak

Pakistan, Hindistan'ın ticari uçuşlar için hava sahasını kullanma yasağını 15 Haziran'a kadar uzattı. İki ülke 14 Şubat'ta başlayan Keşmir çatışmaları sonrası hava sahalarını karşılıklı olarak kapatmıştı.

29.05.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-13:18)

Pakistan makamları, Hindistan'ın ticari uçuşlar için hava sahasını kullanma yasağını 15 Haziran'a kadar uzatma kararı aldı. Yasağın başlangıçta Mayıs ayının sonuna kadar süreceği belirtilmişti.

Pakistan ve Hindistan, 26 Şubat'ta Pakistan'ın Balakot bölgesinde terör kampı olduğu iddia edilen bir bölgeye Hint Hava Kuvvetleri (IAF) tarafından yapılan hava saldırısının ardından hava sahalarını birbirlerine kapatmışlardı.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi (CAA), ülkenin ticari uçuşlar için hava sahasının kapatıldığını açıklamış, karar Pakistan ordusunun tartışmalı Keşmir bölgesindeki Kontrol Bölgesini geçen bir Hint askeri jetini indirmesinden sonra alınmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki ilişkiler bu yılın başlarında kötüye gitmeye başladı. 14 Şubat'ta Keşmir'de düzenlenen saldırının ardından, bir intihar bombacısının Hindistan güvenlik konvoyunu havaya uçurması ve 40'ın üzerinde personeli öldürmesiyle gerginlikler iyice büyümüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal