Hijyen Ürünleri Şirketi Trump'ın Önerisi Üzerine Kullanıcıları Uyardı

Bir hijyen ürünleri firması, ABD Başkanı Trump'ın coronavirüse karşı mücadelede vücuda dezenfektan enjekte edilmesi tavsiyesinin ardından uyarı yayımladı.

24.04.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-16:58) Hijyen Ürünleri Şirketi Trump'ın Önerisi Üzerine Kullanıcıları Uyardı

Bir hijyen ürünleri firması, ABD Başkanı Trump'ın coronavirüse karşı mücadelede vücuda dezenfektan enjekte edilmesi tavsiyesinin ardından uyarı yayımladı.

BBC'nin servis ettiği habere göre, çok uluslu tüketici ürünleri pazarlayan İngiliz Reckitt Benckiser firması, temizlik ürünlerinin hiçbir durumda vücuda enjekte edilmemesi ya da içilmemesi gerektiğini duyurdu.

Dünya genelinde tanınan ürünlerin satıcısı firmadan gelen açıklamada, "Dezenfektanlarımız ve hijyen ürünlerimiz, yalnızca amaca uygun ve kullanma talimatları doğrultusunda kullanılmalıdır. Lütfen etiketi ve güvenlik bilgisini okuyun" ifadeleri kullanıldı.

Donald Trump, Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücünün Beyaz Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında, coronavirüse karşı vücuda ışın verilmesi veya dezenfektanların enjekte edilmesini önermişti.

ABD Başkanı, "Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Müşaviri William Byran ise Başkan Trump’ın bu önerisinin mümkün olmadığını dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal