Harvard ve MIT Üniversiteleri Vizelerini İptal Eden ABD'ye Dava Açıyor

ABD'nin en iyi ve en prestijli üniversitelerinden olan, Harvard Üniversitesi ile Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), uluslararası öğrencilerin vizelerinin iptal edilmesiyle ülkelerine geri dönmelerine neden olacak olan yeni göçmenlik kuralına karşı ABD devletine dava açıyor.

08.07.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-17:51) Harvard ve MIT Üniversiteleri Vizelerini İptal Eden ABD'ye Dava Açıyor
Trump idaresinin yürürlüğe aldığı kurala göre, coronavirüs pandemisi nedeniyle okulda eğitim yerine uzaktan eğitimin sürdüğü üniversitelerde, ABD vatandaşı olmayan öğrenciler ülkede kalamayacak.

Pek çok üniversite pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçmişti. Eylül'de yeni eğitim yılının başlamasıyla uzaktan eğitimin sürmesi de olasılıklar arasında yer alıyor.

Harvard Üniversitesi ile MIT de bu sistemi reddetmek için federal bir mahkemeye müracaat ederek bu kuralın yürütümünün iptalini talep etti.

Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Bacow, öğrenci ile akademisyenlere yolladığı e-mailinde şu ifadeleri kullandı:

"Bu davayı aktif bir şekilde takip edeceğiz ki ülke genelindeki uluslararası öğrencilerimiz sınır dışı edilme tehdidi olmadan öğrenimine devam edebilsin".
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal