Hamas'tan İngiltere Seçimlerine Müdahale Hususuna Yalanlama

Filistin direniş hareketlerinden Hamas, 12 Aralık'ta gerçekleşecek İngiltere seçimlerine müdahale ettiği ve Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi'ni desteklediği yönündeki iddiaları kabul etmedi.

11.12.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-17:32) Hamas'tan İngiltere Seçimlerine Müdahale Hususuna Yalanlama

Filistin direniş hareketlerinden Hamas, 12 Aralık'ta gerçekleşecek İngiltere seçimlerine müdahale ettiği ve Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi'ni desteklediği yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Üyesi Basim Naim, yaptığı yazılı açıklamada, "Başka ülkelerin iç işlerine karışmayız ve herhangi bir iç çekişmenin de tarafı değiliz. Ancak gelecek İngiltere başbakanını, özgürlük, topraklarına geri dönüş ve bağımsızlık hakkı başta olmak üzere Filistin halkının sahip olduğu hakları desteklemeye davet ediyoruz." cümlelerine yer verdi.

Hamas'ın İngiltere'de herhangi bir temsilcisi olmadığını dile getiren Naim, İngiltere seçimlerine karıştıkları ve İşçi Partisi lideri Corbyn'e destek sapladıkları husundaki açıklamları yalanladı.
İsrail medya adresleri ve İngiltere'deki İsrail lobi kuruluşları, Hamas'ı İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i desteklemek ve seçimlere müdahale etmekle suçlamıştı.İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Corbyn daha önce yaptığı açıklamalarda seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde Filistin devletini tanıyacaklarını bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için  kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal