Hamas Sözcüsü: İsrail'in Raid Salah'ın Hapis Cezasını Ertelememesi Irkçı Bir Tavır

Hamas, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın 25 Mart’ta başlayacak hapis cezasının yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle daha sonra başlaması talebini İsrail Başsavcılığının kabul etmemesini "ırkçı bir uygulama" olarak adlandırdı.

24.03.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-09:51) Hamas Sözcüsü: İsrail'in Raid Salah'ın Hapis Cezasını Ertelememesi Irkçı Bir Tavır
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in Raid Salah'ın hapis cezasını ertelememesi, işgalci güçlerin ırkçı tavrını ve Filistinli tutuklulara karşı işlediği suçları yansıtıyor." ifadelerine yer verdi.

Coronavirüs salgını sebebiyle İsrail'de alıkonan Filistinli tutukluların güvende olmadığına dikkati çeken Kasım, uluslararası insan hakları kurumlarından "İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların hepsinin serbest bırakılması için işgal güçlerine baskı yapılmasını" talep etti.

Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, 10 Şubat'ta görülen duruşmada, Salah'ı yaptığı konuşmalar sebebiyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da olduğu 4 ayrı suçtan 28 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme, 11 aylık tutukluluk sürecini göz önünde bulundurarak Raid Salah’ın 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirmesine ve 25 Mart'ta cezaevine teslim olmasına karar vermişti.

Şeyh Salah'ın avukatları ülkede etkili olan Covid-19 sebebiyle İsrail Başsavcılığına Şeyh Salah'ın hapis cezasının daha sonra başlaması için başvuru yapmış fakat başsavcılık bu talebi reddetmişi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal