Hamaney: İran İhtiyacı Kadar Petrol İhraç Etmeyi Sürdürecek

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD hükümetinin İran petrolüne koyduğu ambargoya ilişkin, "Onların çabaları bir sonuca varmayacak. İhtiyacımız kadar petrol ihraç etmeye sürdüreceğiz." ifadesinde bulundu.

24.04.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-13:03) Hamaney: İran İhtiyacı Kadar Petrol İhraç Etmeyi Sürdürecek

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin ihtiyaç duyduğu kadar petrol ihraç etmeyi sürdüreceğini ve ABD'nin İran petrolünü tamamen durdurma girişimlerinin sonuçsuz kalacağını belirtti.

İran önderi Hamaney, başkent Tahran'daki konutunda yaptığı konuşmada, ABD'nin muafiyetleri sonlandırmasına ilişkin yorumlarda bulundu.

Hamaney, "Onların çabaları bir sonuca varmayacak. İhtiyacımız kadar petrolü ihraç etmeye devam edeceğiz. Onlar düşmanca hareketlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir." ifadesinde bulundu.

'ABD İRAN'A DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYOR'

ABD'nin İran'a diz çöktürmek niyetinde olduğunu belirten Hamaney, "İran'ın petrol ihracatını bitireceklerini hayal ediyorlar ancak güçlü milletimiz ve uyanık görevlilerimiz, eğer sıkı çalışırlarsa çıkmazlara boyun eğmeyecektir. Bu tür petrol satışlarına ne kadar az bağımlı olursak o kadar çok takdir edilecek ve bu bizim için daha iyi olacaktır." sözlerini aktardı.

ABD MUAFİYETLERİ DURDURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Beyaz Saray'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada, daha önce İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı tanınmayacağını duyurulmuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal