Hamaney: Coronavirüs Bazı Ülkelerde Daha Yaygın Ama Gizliyorlar

İran lideri Hamaney, ülkesinin yeni tip coronavirüsle ilgili bilgileri şeffaf bir şekilde bildirdiğini fakat hastalığın daha yaygın olduğu ülkelerin bunu gizlediğini iddia etti.

03.03.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-14:59) Hamaney: Coronavirüs Bazı Ülkelerde Daha Yaygın Ama Gizliyorlar

İran'da Tabiat Haftası kapsamında ofisinin bahçesine fidan diken Hamaney, daha sonra yaptığı konuşmada coronavirüsle ilgili açıklamalar yaptı.

Coronavirüsün birçok ülkeye yayıldığını söyleyen Hamaney, "Yetkililerimiz ilk günden bu yana durumu şeffaf bir şekilde açıkladı ve halkı bilgilendirdi. Coronavirüs bazı ülkelerde daha şiddetli ve yaygın ama gizliyorlar." dedi.

Halka, coronavirüsün önüne geçilmesi için yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısında bulunan Hamaney, "Meseleyi basit göstermek istemiyorum fakat o kadar da büyütmeyelim. Bu konu ülkede çok uzun sürmeyecek ve sona erecektir. Bu o kadar büyük bir bela değildir, bundan daha büyüğü de olmuştur." şeklinde konuştu.

Hamaney, coronavirüsle savaşan doktorlara, hemşirelere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

İRAN'DA 77 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran'da Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 77'ye, vaka sayısının ise 2 bin 336'ya çıktığı açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar ve 23 milletvekilinin de coronavirüs test sonuçlarının pozitif olduğu bildirildi.

İran'ın en önemli din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüse bağlı semptomlardan yaşamını yitirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal