Hamaney, ABD Üslerine Saldırmayın Talimatı Verdi

Middle East Eye haber sitesi, İran dini lideri Ali Hamaney'in, ABD yönetiminden gelen tehditkar hamleler üzerine İran destekli silahlı milis gruplara Irak'taki ABD üslerine saldırıların durdurulması emri verdiğini öne sürdü.

23.10.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-10:18) Hamaney, ABD Üslerine Saldırmayın Talimatı Verdi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, ABD yönetiminden gelen tehditlkar söylemler üzerine Irak'taki İran destekli silahlı Şii gruplara, ‘ABD üslerine yönelik saldırıları durdurma’ talimatı verdiği söyleniyor.

Londra merkezli Middle East Eye  internet sitesi, Irak'taki Şii silahlı milis gruplarının adı açıklanmayan üst düzey komutanlarına ve Iraklı politikacılara dayandırdığı haberinde, Irak'ta ABD üslerine yönelik saldırıların durdurulmasına dair talimatın İran lideri Hamaney'den geldiğini öne sürdü.

Irak'ta ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ev sahipliği yapan stratejik üsler ve lojistik destek konvoylarının son aylarda neredeyse her gün roketler, patlayıcılar ve bazen de doğrudan silahlı saldırılarla hedef alındığı gözleniyor.

Şiddetli saldırıların önemli kayıplara yol açmasa da Irak ve ABD hükümetlerinin endişe duyduğu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Iraklı yetkililerle görüşmesinde saldırıların durdurulmaması halinde Bağdat Büyükelçiliğini kapatmakla tehdit ettiği aktarıldı.

MEE'ye konuşan isimleri açıklanmayan Iraklı yetkililer ise Pompeo'nun saldırılara karşılık İran destekli silahlı gruplar ve politikacıların gizli merkezlerinin de dahil olduğu onlarca hedefi vuracakları tehdidinde bulunduğunu ve İngiltere'nin de tehditleri ciddiye alması için İran'ı uyarması olayın ciddiyetini gösterdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal