Halka Çağrı: Demirden Kılıçlar Alın!

Hindistan'da iktidardaki Hindistan Halk Partisinin Deoband Belediyesi temsilcisi Gajraj Rana, Hinduların kendilerini korumaları için "kılıç stoklamaları" çağrısında bulundu.

20.10.2019-20:14 - (Son Güncelleme: 20.10.2019-20:05)

Hindistan'ın "news18" internet sayfasının yaptığı habere göre, Rana, Babri Camisi arazisine ilişkin Yüksek Mahkemede görülen davayla ilgili kararın kendi lehlerine olacağından emin olduklarını söyleyerek, alandaki gergin atmosferden dolayı kendilerini koruyabilmek için Hindu halkının Dhanteras Festivali'nde "altın ya da gümüş süs eşyaları yerine demirden kılıçlar almasının" daha uygun olucağını söyledi.

Rana, Hinduları, "Işık Bayramı" olarak da bilinen geleneksel "Diwali Festivali" öncesinde kutlanan "Dhanteras Festivali'nde kap kacak değil demirden kılıçlar satın almaya" çağırarak, "Bu kılıçlar, zamanı geldiğinde kendimizi korumak için faydalı olacaktır." dedi.

Sözleriyle, toplumun herhangi bir kesimini ya da dini kast etmediğini savunan Rana, açıklamasının, "kendi toplumuna verilen bir mesaj olduğunu ve daha farklı bir şekilde yorumlanmaması gerektiğini" ileri sürdü.

BJP'nin Uttar Pradeş Sözcüsü Chandramohan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rana'nın söyleminin parti için herhangi bir bağlayıcılığı bulunmadığını ifade ederek, "BJP, bu tür bir dili onaylamıyor. Parti liderleri için çok net belirlenmiş kurallar vardır. Herhangi bir eylem veya ifade, yasalar çerçevesinde yapılmalı veya söylenmelidir. Kimse hukukun üstünde değildir." söyleminde bulundu.


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal