Halep'te Sıcak Anlar; ÖSO İle HTŞ Arasında Çatışma Çıktı

Suriye’nin Halep şehrinin batı kırsalında ÖSO'ya bağlı Nureddin Zengi Hareketi ile El Nusra’nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) arasında çatışma yaşandı.

02.01.2019-16:07 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-15:57) Halep'te Sıcak Anlar; ÖSO İle HTŞ Arasında Çatışma Çıktı

İdlib kuzeyindeki Derat İzze bölgesinde çatışmalar artarken HTŞ, ÖSO’ya bağlı Nureddin Zengi Hareketi’ne karşılık Khan el-Asal, Derat İzze ve Şey Dağı bölgeleri üzerinden saldırı yapıldı. HTŞ’nin, Şey Dağı’nın tamamını ve Derat İzze bölgesinin büyük bölümünü ele geçirdiği ifade edilirken, HTŞ’nin operasyonunda tanklar ve ağır silahlar kullandığı belirtildi. El Nusra ile beraber hareket eden HTŞ’de pek çok paralı askerin de olduğu, özellikle Suudi Arabistan’ın lejyonerlerin masraflarını karşıladığı öne sürüldü.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Nureddin Zengi Hareketi mensupları tarafından atılan sloganda, 'Biz burada dimdik duracağız, bir yere ayrılmaya niyetimiz yok, direneceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi. Ayrıca Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda yapacağı harekat için HTŞ'nin bölgeden ÖSO güçlerinden bazı kaydırmaları fırsat bildiği ve saldırıya geçtiği ifade edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal