Haiti'de Devlet Başkanı Görevini Bırakmayak

Hükümet karşıtı protestoların 5'inci haftasına girdiği Karayip ülkesi Haiti'de, Devlet Başkanı Jovenel Moise istifa etmeyeceğini duyurdu.

16.10.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-11:14)

Ekonomiyi durduran, okulların kapanmasına neden olan gösterilen 5'inci haftasına girdiği Haiti'de Devlet Başkanı Jovenel Moise, düzenlediği basın toplantısında, anayasal bir şekilde seçilerek göreve geldiğini, görevini ancak seçimle bırakacağını bildirdi.

Siyasi krizin barışcıl çözümünü sağlayacak tüm müzakerelere açık olduğunu anlatan Moise, ülkenin problemlerini ele almak için muhalefetin hükümetle diyalog kurmayı kabul etmesi gerektiğini söyledi.

İstifa etmesinin sorumsuzca olacağını söyleyen Moise, "Ne kadar uzun sürerse sürsün diyaloğa hazırım." şeklinde konuştu.

Muhalefet liderleri ve destekçileri, ülkede artan enflasyona, kamuda yolsuzluğa, gıda malzemeleri gibi temel ihtiyaç maddelerinin azalmasına ve başkentte birçok benzin istasyonunun kapanmasına yol açan akaryakıt sıkıntısına tepki gösteriyor.

Protestocular, önceki hükümetteki üst düzey yetkililerin, Venezuela destekli petrol yardım programından elde edilen gelirlerde yolsuzluk yaptığı yönündeki iddialarla ilgili daha derinlemesine soruşturma yapılmasını da talep ediyor.

Haiti'nin önde gelen insan hakları örgütünün hazırladığı raporda, ülkede 16-30 Eylül arasında hükümet karşıtı protestolarda 17 kişinin öldüğü, aralarında gazetecilerin de olduğu 187 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal