Haiti Başbakanı Suikast Girişiminden Kurtuldu

Kimliği belirsiz silahlı kişiler, yerel basında Çarşamba günü düzenlenen ve olayları suikast girişimi olarak nitelendiren Haitili Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin katıldığı anma töreninde ateş açtı.

18.10.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-09:20) Haiti Başbakanı Suikast Girişiminden Kurtuldu

Kimliği belirsiz silahlı kişiler, yerel basında Çarşamba günü düzenlenen ve olayları suikast girişimi olarak nitelendiren Haitili Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin katıldığı anma töreninde ateş açtı. Haiti Libre basın kuruluşuna göre saldırı, bağımsız Haiti'nin ilk hükümdarı Jean-Jacques Dessalines'in ölümünün 212. yıldönümünü anmak için çelenk koyma töreninde başkent Port-au-Prince'de meydana geldi. Moise'un güvenlik görevlileri cumhurbaşkanını ateşten korudu ve daha sonra onu olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaştırdı.

Olayın sonucunda iki polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Rapor edilen suikast girişimi, ülkedeki devam eden protestolarıyla eş zamanlı meydana geldi. Günün erken saatlerinde medya, Venezüella sponsorluğundaki bir petrol yardım programından ülkeye ödenen paraların kötüye kullanıldığını protesto etmek için binlerce kişinin başkentin sokaklarına götürüldüğünü bildirildi. Haberlere göre, protestolarda en az bir kişi öldü ve düzinelerce yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal