Hafter'in Mali Yolsuzluğunu Kanıtlayan İki Belge Paylaşıldı

Libya’da BM nezdinde meşru Türkiye destekli hükümet, darbeci Hafter’in mali yolsuzluk yaptığını gösteren iki belge paylaştı.

22.06.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:54) Hafter'in Mali Yolsuzluğunu Kanıtlayan İki Belge Paylaşıldı

Söz konusu belgelerde, darbeci Hafter’e bağlı Askeri Yatırım Komisyonunun illegal bir şekilde el koyduğu projeleri gösteriyor.

Askeri Yatırım Komisyonunun devlet arazileri ve topraklarına ve gayrimenkul tarım projelerine illegal bir şekilde el koyduğunu gözler önüne seriyor.

Bu iki belge, 2016 yılının temmuz ayında Fransa gazetesi Le Monde’de "Hafter (ülkenin doğusundaki) Barka ekonomisine nasıl egemen oldu?" başlığıyla verilen raporu kanıtlıyor.

Meşru hükümetin Öfke Volkanı Operasyonu daha önce ise Halife Hafter’e bağlı söz konusu komisyonun, 2019 yılının mart ayında 2019'da İtalyan Balıkçılık Kurumları Ulusal Federasyonu ile anlaşmaya vardığını gösteren bir rapor paylaşmıştı.

Bu raporda yer alan bilgilere göre, bu anlaşmayla birlikte İtalyan balıkçı teknelerine 5 sene için Libya’da avlanmalarına müsaade edilecek ve balıkçılar korunacak.

Öfke Volkanı Operasyonunun 2019 yılının haziran ayında paylaştığı bir diğer rapor ise milislerin elinde tuttuğu bölgelerde gelir kaynaklarına ulaşmak için hangi yolları izlediğine dair bilgilendirmede bulunulmuştu. Raporda ise, Hafter’in komisyonu bölge kaynaklarına ulaşmak ve ciddi borçlanmaya giden krediler alabilmek için kullandığı belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal