Hafter'e Bağlı 25 Milis Etkisiz Hale Getirildi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı askeri birlikler 25 Hafter milisini öldürdü.

20.03.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-08:47) Hafter'e Bağlı 25 Milis Etkisiz Hale Getirildi

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınırlığı olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı askeri birlikler, Trablus’un güneyinde yaşanan çatışmalarda 25 Hafter milisini öldürdü.

Trablus merkezli Febrayır televizyon kanalında verilen haberde, UMH’ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu'na bağlı birliklerin, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter’in 25 milisinin öldürüldüğü duyuruldu.

Trablus’un güneyinde yer alan Ayn Zara bölgesinde etkisiz hale getirilen milislerin, Sudan ve Çad’dan getirilmiş paralı askerler olduğu ifade edildi.

Öldürülen milislerin cesetlerinin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

Diğer yandan UMH askeri birlikleri resmi sözcüsü olan Yarbay Muhammed Kununu yaptığı basın açıklamasında “Tekrar altını çiziyoruz ki bu savaşı biz başlatmadık. Fakat bu savaşın ne zaman ve nerede biteceğine biz karar vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılmasının önüne geçebilmek için önerilen ateşkesi kabul ettiklerini ifade eden Kununu, Hafter milislerinin dün gece ateşkesi ihlal ettiğini dolayısıyla saldırılara karşılık verdiklerinin altını çizdi.

Hafter milislerinin dün gece Trablus’un güneyindeki Ayn Zara bölgesine gerçekleştirdiği roketli saldırı sebebiyle bir kadın 3 çocuk yaşamını yitirmiş, biri çocuk 4 kişi de yaralanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal