Hafter Sözcüsü Göçmen Merkezi Saldırısını Kendilerinin Düzenlediğini İtiraf Etti

Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, Tacura'daki göçmen barınma merkezine saldırıyı kendilerinin düzenlediğini itiraf etti

04.07.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-12:53)

Libya'nın doğusundaki silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, Trablus'un doğusundaki Tacura bölgesinde düzensiz göçmen barınağına gerçekleştirilen hava saldırısını kendilerinin düzenlendiğini itiraf ederek, "buranın aslında bir tugayın askeri üssü ve silah deposu" olduğunu iddia etti.

Mismari, dün akşam saatlerinde Bingazi şehrinden canlı yayınlanan basın toplantısında, başkent Trablus'un doğusundaki düzensiz göçmen barınağına düzenlenen ve 40'tan fazla kişinin öldüğü hava saldırısını kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Libya'daki uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı silahlı kuvvetleri "milis" şeklinde tanımlayan Mismari, "Bizler burada bulunan bir milis tugayına ait meşru bir hedef olarak gördüğümüz askeri üssü ve silah deposunu hedef aldık. Daha önceden de bu merkezi defalarca, hava saldırısı ve top atışıyla hedef almıştık. Bu durumda asıl sorumlu yasa dışı göçmenleri buraya getirenlerdir." şeklinde konuştu.

Mismari ayrıca dün Libya genelinde ülkenin güneyi dahil üçte ikisini kapsayacak bir alanda hava saldırıları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

40'TAN FAZLA KİŞİ ÖLMÜŞTÜ  

Libya'da Hafter'e bağlı kuvvetlerin başkent Trablus'un doğusunda, düzensiz göçmenlerin kaldığı bir barınma merkezine düzenlediği hava saldırısında ilk tespitlere göre 40'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal