Hafter Kuvvetlerinden Giryan Şehrine Hava Saldırısı

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı kuvvetlere ait savaş uçaklarının, Giryan şehrindeki bir polis eğitim merkezine düzenlediği saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi

10.07.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-09:29)

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı kuvvetlere ait savaş uçakları başkent Trablus'un güneyindeki Giryan şehrinde bir polis eğitim merkezine saldırı gerçekleştirdi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) başlattığı "Burkan el-Gadab" operasyonunun Facebook sayfasından yapılan açıklamada, Hafter kuvvetlerine ait uçakların, Giryan şehrindeki Tağsat bölgesinde yer alan bir polis eğitim merkezine saldırdığı belirtildi.

Giryan şehrinin kurtarılmasından iki hafta sonra düzenlendiği belirtilen saldırıda yaralananlar olduğu belirtiliken, net bir rakam verilmedi.

Saldırıda ayrıca bazı polis araçlarının kullanılamaz hale geldiği ve binalarda maddi hasar oluştuğu bildirildi.

LİBYA'DA DURUM  

Libya'nın doğusundaki silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter, Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine başkentteki uluslararası tanınırlığa sahip UMH'ye bağlı birlikler de "Burkan el-Gadab" adı altında karşı operasyon düzenlemişti.

Aradan geçen iki ayı aşkın sürede taraflar arasında üstünlük sağlanamamış, fakat 26 Haziran'da UMH'ye bağlı birlikler, Hafter kuvvetlerinin Trablus saldırısında ikmal noktası olarak kullandığı kritik öneme sahip Giryan şehrini ele geçirdiklerini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal