'Türkiye, İnsani Bir Felaketi Önledi'

İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde yer alan haberde, Hafter’in Fransa için artık bir yük olduğunu, Fransa’nın Türkiye’ye yönelik suçlamalarının ardında ise yaptıkları hatanın üzerini örtme isteği olduğu ifade edildi.

07.07.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:57) 'Türkiye, İnsani Bir Felaketi Önledi'

Söz konusu haberde, Batılı bir diplomatın Fransa’nın artık Hafter’in değerli bir şey olmadığını, artık bir yük olduğunun fark edildiği değerlendirmesinde bulunularak, bu hatanın üstünü örtmek için de Türkiye’yi suçladıkları kaydedildi.

Haberde Avrupalı bir diplomatın “Türkiye Trablus’un düşüşünü durdurdu. Türkler müdahale etmeseydi insani bir felaket yaşanırdı” ifadeleri de kullanıldı.

“FRANSA’DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Avrupa Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşme gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı Akar, basın toplantısında Libya açıklarında Fransa’ya ait bir geminin Türk gemisi tarafından taciz edildiği iddiası hakkında konuştu.

Hulusi Akar açıklamasında Borrell’in bu konuda bilgilendirildiğini dile getirerek, bu konunun NATO’ya da açıldığını, iddianın asılsız olduğunu kaydetti.

Bakan Akar, sözlerinin devamında Fransa’dan bir özür beklendiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal