Hafter Ateşkesi İhlal Etti

Libya ordusu, Hafter güçlerinin Sirte'nin batısındaki kuvvetlere füzelerle saldırdığını duyurdu.

15.10.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-17:19) Hafter Ateşkesi İhlal Etti

Libya, darbeci Hafter'in ateşkes ihlallerine tanık oluyor.Libya ordusu, ülkenin doğusundaki  silahlı güçlerin lideri Hafter milislerinin, ülkedeki ateşkesi yeniden ihlal ederek ordu birliklerine 4 grad BM-21 füzesi ile saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

GRAD FÜZESİYLE SALDIRDILAR

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, Hafter milislerinin, Sirte'nin batısındaki Buveyrat el-Hassun mevkiinde konuşlanan kuvvetlere grad füzeleriyle saldırı düzenlediğini kaydetti. Dırah, saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını kaydetti.

BEŞİNCİ İHLAL OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞ BULUNMAKTADIR

Fayiz es-Serrac ve Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi  Başkanı Akile Salih, 21 Ağustos'ta ateşkes kararı aldıklarını ve uluslararası hükümlülükleri yerine getirdiklerini açıklamıştı.

Ateşkes olmasına rağmen Hafter güçleri, ilk olarak 27 Ağustos'ta 12 füze ile düzenlediği saldırıdan bu yana 5'inci kez ateşkesi ihlal etti. Ordu kaynakları, bu saldırılarda şimdiye kadar kayıp yaşamadıklarını belirttiler.

Kesin ve kalıcı bir ateşkes kapsamında, Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, paralı askerlerin ülkeyi terk etmesi ve Başkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal