Güzelliği İle DEAŞ'ı Birbirine Katan Kadın Terörist

Güzelliği ile DEAŞ'ı karıştıran ve Çeçen bakanın kızı olan DEAŞ'lı terörist Seda Dudurkaeva'nın da aralarında olduğu 4 şüpheli mahkeme tarafından tutuklandı.

19.07.2018-18:28 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-08:15)

Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapıldı. Emniyet güçlerinin, DEAŞ'a karşı yürttüğü çalışmada, çatışma bölgeleri ile alakalı olduğu iddia edilen bazı kişilere ulaşıldı.

Eylem arayışı içerisinde oldukları belirtilen zanlılar için İstanbul’un Arnavutköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü ve Ümraniye ilçelerinde eş zamanlı baskın yapıldı. TEM Operasyon Timi ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleriyle beraber 4 Temmuz günü yapılan operasyonda U.B., B.S., A.D., L.T. ve S.K. gözaltına alındı.

EVRAKLARININ SAHTE OLDUĞU BELİRLENDİ

TEM polislerinin incelemelerinde pasaportunda S.K. olduğu belirtilen kadının evraklarının sahte olduğu tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda gözaltına alınan zanlı S. K.'nın gerçekte Ninova'da öldürülerek etkisiz hale getirilen DEAŞ komutanlarından Ebu Ömer El Şişhani kod isimli Gürcü uyruklu Tarkan Batiraşvili'nin eşi Seda Dudurkaeva olduğu belirlendi. Tarkan Batiraşvili'den 2 çocuğu olduğu belirtilen zanlı Seda D.'nin de aralarında olduğu 5 zanlının emniyetteki işlemleri dün tamamlandı.

TUTUKLANDI

Emniyet'teki işlemlerin sonrasında mahkemeye sevk edilen 5 zanlıdan Seda Dudurkaeva'nın da aralarında olduğu 4 sanık mahkeme tarafından tutuklandı.

İNTERNET ÜZERİNDEN TANIŞMIŞLARDI

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un en yakın isimlerinden ve eski bakanlarından olan Gürcü asıllı Asu Dudurkaev'in kızı olan ve üç sene önce Suriye'ye giderek DEAŞ terör örgütüne katılan tutuklu Seda Dudurkaeva, Çeçenistan'da lüks içinde korunaklı bir yaşam sürerken 2013 senesinde radikalleşmeye karar verdi. İnternet üzerinden tanıştığı kişiler aracılığıyla Suriye'ye giderek DEAŞ terör örgütünün içine katılmıştı.

SEDA İÇİN SAĞ KOLUNU ÖLDÜRMÜŞ!

Terör örgütü DEAŞ liderlerinden Ebu Ömer Şişhani'nin sağ kolu Hamzat adlı bir kişiyle evlenen Seda Dudurkaeva kocasının bir çatışma sonucu hayatını kaybetmesinin sonrasında zorla DEAŞ liderlerinden Ebu Ömer Şişhani ile evlendirilmişti.

DEAŞ lideri Şişhani'nin Seda ile evlenebilmek için sağ kolu DEAŞ’lı Hamzat'ı öldürdüğü iddiaları da ortaya atılmıştı.

BABASI BAKANLIK KOLTUĞUNDAN OLMUŞTU

Seda Dudurkaeva’nın terör örgütü DEAŞ'a katıldığı ortaya çıkınca Çeçen lider Kadirov, babasını 'fanatik kızını kontrol edemediği için' kabineden kovmuştu. Çeçen lider Kadirov, Seda'nın geri dönmesini Çeçenistan için bir "onur meselesi" haline getirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal