Guterres: Yemen'de Yıl Sonuna Kadar Yaklaşık 2,5 Milyon Dolara İhtiyaç Var

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Yemenlilerin yıl bitimine dek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ülkede bulunan insani yardım kuruluşlarının 2 milyar 410 milyon dolara ihtiyacı olduğunu açıkladı.

02.06.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-17:03) Guterres: Yemen'de Yıl Sonuna Kadar Yaklaşık 2,5 Milyon Dolara İhtiyaç Var

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletleri Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da çevrim içi olarak gerçekleştirilen Yemen için bağış konferansında söz aldı.

İç savaştaki insani durumun ciddiyetinden söz eden Genel Sekreter Guterres, "Yemen sakinlerinin 2020 sonuna dek temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ülkede faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarının 2 milyar 410 milyon dolara ihtiyacı var" diye konuştu.

Genel Sekreter Guterres, yardım için gerekli fonların bulunmaması durumunda Birleşmiş Milletler’e ait faaliyet gösteren 41 programdan 30'unun da ileriki haftalar içerisinde kapanabileceğini söyledi.

İNGİLTERE'DEN 160 MİLYON STERLİN

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab da durumla ilgili yazılı açıklamasında, Yemen’in coronavirüse karşı mücadele edebilmesi için ülkesinin 160 milyon sterlinlik bağış yapacağını ifade etti.

Yemen’de 323 kişiye bulaşan virüs 80 can aldı.

Uluslararası yardım örgütleri, 24 milyon nüfusa sahip ülkede, 20 milyonun üzerinde insanın gıda yardımına muhtaç olduğunu dile getiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal