Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Günümüzün Dünya Lideri Saddam'ın Yanına Nasıl Sızmış

Saddam Hüseyin'e hizmete eden bu garson bugün Dünya'nın en tanınmış devlet adamlarından biri. Peki fotoğrafta Saddam Hüseyin'in yanında gördüğünüz bu garson kim?

05.03.2018-12:37 - (Son Güncelleme: 05.03.2018-12:50) Günümüzün Dünya Lideri Saddam'ın Yanına Nasıl Sızmış

Saddam Hüseyin'e hizmete eden bu garson bugün Dünya'nın en tanınmış devlet adamlarından biri. Fotoğrafta Saddam Hüseyin'in yanında gördüğünüz bu garson Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin..

Fotoğraftaki kişi şu anda Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin... Vladimir Putin, KGB ajanı olduğu dönemlerde bu fotoğraf çekilmiş.

1975 senesinde başladığı KGB kariyeri 35 sene süren Putin'in Saddam Hüseyin ile olan fotoğrafı hem şaşırttı hem de düşündürdü.

VLADİMİR PUTİN KİMDİR ?

Vladimir Putin, 7 Ekim 1952 tarihinde Leningrad’da (Sankt Peterburg) dünyaya gelmiştir.

1975 senesinde Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden mezun oldu ve ekonomi alanında yüksek lisansını yaptı. Mezuniyetinin ardından KGB’de çalışmaya başladı ve bir süre Almanya’da görev yaptı. Leningrad’a geri döndükten sonra bir süre üniversite yönetiminde görev aldı.

1990 senesinde Leningrad Şehir Konseyi’nde danışmanlık yapan Putin, 1991-92 yıllarında da belediye başkan yardımcısı ve belediye konseyi dış ilişkiler komitesinin başkanı idi.

1997-98 Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin başkanlığını yaparken, aynı zamanda Sovyetler Birliği sonrası Yeni Rusya’nın politbürosu olarak da adlandırılan Rusya Güvenlik Konseyi’nin sekreterliği görevini sürdürdü.

9-16 Ağustos tarihleri arasında başbakan yardımcısı ve başbakan vekilliği, 16 Ağustos’tan itibaren de başbakan olarak görev yapmaya başladı.

31 Aralık 1999 tarihinde, devlet başkanı Boris Yeltsin’in istifa etmesi üzerine, seçimler yapılıncaya kadar vekaleten bu görevi üstlendi.

Putin yapılan seçimlerde %50’nin üzerinde oy alarak birinci turda Devlet Başkanı seçildi. 7 Mayıs 2008’de görev süresi dolan Putin, yerini yeni devlet başkanı Dmitri Medvedev’e bıraktı ve Rusya’nın başbakanı oldu.

4 Mart 2012’de %63.6 oyla yeniden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı seçilmiştir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;