Güney Kore'de Telefon Kulübesinde 7 Dakikada Coronavirüs Testi

Henüz net olarak tedavisi bulunamayan coronavirüs salgını için Güney Kore'de tespit aşamasında önemli bir mesafe katedildi. Güney Kore telefon kulübelerinde 7 dakika süren coronavirüs testi yapmaya başladı.

24.03.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-17:00) Güney Kore'de Telefon Kulübesinde 7 Dakikada Coronavirüs Testi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını için henüz net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Fakat geliştirilen yöntemler neticesinde virüsün tespit edilmesinde önemli bir yol katedildi. Özellikle Güney Kore bu noktada ileriye dönük bir atılıma imza attı ve hastanede telefon kulübelerinde coronavirüs testi yapmaya başladı.

Güney Kore'de H Plus Yangji Hastanesi, telefon kulübelerinde coronavirüs testi yapıyor. Test yaptırmak isteyen hastalar öncelikle bir tıp uzmanına danışıp test için onay alıyor. Sağlık çalışanı, kabinlerdeki uzun kollu lastik eldivenleri takarak hastanın burun ve boğazından örnek alıyor ve test 7 dakika içerisinde tamamlanıyor. Kabinlerde hava sızıntısını önlemek amacıyla negatif hava basıncı uygulanıyor.

H Plus Yangji Hastanesi Direktörü Kim Sang-İl konuyla ilgili olarak yaptığı açıklmada, "Örnekleri büyük bir negatif basınç odasında toplardık ama büyük bir alanı dezenfekte etmek çok vakit alıyordu. Günde sekiz veya dokuz numune alabiliyorduk ama şimdi verimliliğimiz neredeyse on kat arttı. Şimdi günde 70 ila 80 numune alabiliyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, kabinlere her seferinde sadece 1 hasta kabul edildiği için bu yöntemin daha güvenli olduğu belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal