Güney Kore'de Coronavirüse Yakalananların Yaklaşık Yüzde 45'i Tamamen İyileşti

Güney Kore'de ilk vakanın tespit edildiği 20 Ocak'tan şimdiye kadar, hastaların yaklaşık yüzde 45'inin tamamen virüsü atlattığı açıklandı.

26.03.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-15:40) Güney Kore'de Coronavirüse Yakalananların Yaklaşık Yüzde 45'i Tamamen İyileşti

Korea Herald'da yer alan habere göre, 104 yeni vaka ile Güney Kore'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif sonuç verdiği kişi sayısı 9 bin 241'e çıktı.

Ülke çapında, ilk vakanın saptandığı 20 Ocak'tan şimdiye kadar, coronavirüsten enfekte olan 4 bin 144 hastanın tamamen hastalığı atlattığı, bunun vakaların yüzde 44,8'ini oluşturduğu ifade edildi.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (KCDC) gelen açıklamada, coronavirüs salgınında ülkede 131 kişinin yaşamını yitirdiği ve genel can kaybı düzeyinin yüzde 1,42 olduğu bildirildi.

Açıklamada, virüs nedeniyle ölenlerin yüzde 6,66'sının 70'li ve yüzde 13,94'ünün de 80'li yaşlarında kişiler olduğu ifade edildi.

Güney Kore'de, bu hafta tespit edilen yeni coronavrüs vakalarından 86'sının Avrupa'dan, 45'inin Amerika'dan ve 8'inin Asya'dan ülkeye geldiği, böylece yurt dışı kaynaklı vaka sayısının 284’e çıktığı belirtildi.

BANGLADEŞ BAŞBAKANINDAN VİRÜS SEBEBİYLE 'İBADETLERİNİZİ EVDE YAPIN' ÇAĞRISI

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, ölümcül coronavirüs salgını sebebiyle halka, "namazlarını camide değil evlerinde kılmalarını" söyledi.

Başbakan Hasina, ulusa sesleniş konuşmasında, "Müslüman kardeşlerim, namazlarınızı evde kılın. Diğer dinlerden kardeşlerim, ibadetlerinizi evlerinizde yapın" ifadelerini kullandı.

Halka, kalabalık yerlere girmemelerini öneren Hasina, ülkede şu ana kadar 39 kişiyi enfekte eden ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için herkese evlerinden çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu.

Bangladeş'te coronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında ülkedeki bütün toplu taşıma araçlarıyla seyahatlerin durdurulması kararı alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal