Güney Kore'de Coronavirüs Kısıtlamaları Yeniden Başladı

Güney Kore'de son 50 gündeki en yüksek koronavirüs vaka artışı yaşandı. Hükümet, bu durum karşısında hemen harekete geçti ve ay başında gevşettiği sosyal mesafe tedbirlerinin bir kısmını yeniden başlatma kararı aldı.

28.05.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-13:33) Güney Kore'de Coronavirüs Kısıtlamaları Yeniden Başladı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını etkisini göstermeye devam ediyor. Salgın sürecinde gösterdiği mücadele ile örnek ülkeler arasında gösterilen Güney Kore, normal hayata dönmüş ve alınan sıkı tedbirleri gevşetmişti. Ülkede, son 50 gündeki en yüksek vaka artışı görülürken, vakaların büyük bir kısmı da başkent Seul'da görüldü. 

Bu gelişmenin ardından harekete geçen Güney Kore hükümeti, gevşetilen tedbirleri yeniden hayata geçirme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, "Başkentteki tüm karantina önlemlerini yarından itibaren 14 Haziran’a kadar iki hafta boyunca yeniden sıkılaştırmaya karar verdik." dedi.

Bakan açıklamalarında, cuma gününde itibaren iki hafta boyunca müze, park ve sanat galerinin kapatılacağını duyurdu. Şirketlerden de esnek çalışma koşullarını yeniden hayata geçirmeleri istendi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan bakan, toplu şekilde zaman geçirilecek yerler ve etkinliklerden bir süre uzak durulmasını istedi. İbadetin ise sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleştirileceği duyuruldu.

"BAŞARAMAZSAK TOPLUMSAL MESAFEYE GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALIRIZ"

Bakan Park açıklamalarında, "Önümüzdeki iki hafta, enfeksiyonun başkent bölgesinde yayılmasını önlemek için çok önemli. Eğer başaramazsak toplumsal mesafeye geri dönmek zorunda kalırız." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal