Güney Kore Savunma Bakanlığı: Kuzey Kore ile Askeri Görüşmeler Yapılacak

Seul ve Pyongyang Cuma günü Panmunjom sınırında genel askeri görüşmeler yapacak.

22.10.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-09:52) Güney Kore Savunma Bakanlığı: Kuzey Kore ile Askeri Görüşmeler Yapılacak

Güney Kore Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Seul ve Pyongyang'ın Cuma günü Panmunjom sınırında genel askeri görüşmeler yapacaklarını söyledi. Bu görüşmelerde bulunulmasına ilişkin anlaşma, Eylül ayında Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da düzenlenen Kuzey-Güney zirvesinde gerçekleşti. Cuma günkü görüşmelerde taraflar, ortak askeri komitenin kurulması ve çalışmasıyla ilgili girişimleri ve askersiz bölgede 1950-1953 Kore Savaşı sırasında öldürülen askerlerin ortak arayışlarını tartışacaklar. Kuzey Kore delegasyonu, Güney Kore Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kim Do-gyun tarafından yönetilecek.

Kore yarımadasındaki durum 2018'de Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in birkaç toplantı düzenledikleriyle önemli ölçüde iyileşti. Haziran ayında Kim, ABD Başkanı Donald Trump ile, Kuzey Kore'nin ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarının dondurulması ve ABD'nin yaptırımlarının potansiyel olarak kaldırılması karşılığında yarımadanın tam nükleer silahlandırılmasını teşvik etmek için çaba göstermesini şart koşan bir anlaşma imzaladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal