Güney Kore Eski Dışişleri Bakanı'nın Oğlu Kuzey Kore'ye Kaçtı

Kuzey Kore basını, Eski Güney Kore Dışişleri Bakanı'nın oğlunun Kuzey Kore'ye kaçtığını açıkladı. İki ülkenin savaş durumunda olması sebebiyle Güney Korelilerin Kuzey'e geçebilmesi için izin almaları lazım.

08.07.2019-12:43 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-12:40)

Kuzey Kore basını, 73 yaşındaki Güney Kore vatandaşı Choe In-guk'un Kuzey Kore'ye kaçtığını açıkladı. Choe In-guk'un 1960'larda Güney Kore Dışişleri Bakanı olan babası Choe Tok-sin de, eşiyle beraber Kuzey Kore'ye kaçmıştı.

NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

Geçmişte Kuzey Kore vatandaşlarının ölümü göze alarak Güney'e kaçtığı birçok olay var. Fakat bir Güney Kore vatandaşının otoriter bir yönetim altındaki yoksul Kuzey'e kaçması nadir görülen bir olay. Kuzey Kore devlet medyasına göre, Pyongyang'da görevliler tarafından çiçeklerle karşılanan Choe iki ülkenin tekrar birleşmesi çabalarında vazife alacak.

İki ülke teknik olarak halen savaşta. Güney Korelilerin Kuzey'e geçebilmesi için izin almaları lazım. NK News sitesinden Oliver Hotham BBC'ye, "Choe'nin nasıl kaçtığı şimdilik bilinmiyor. Fakat Kuzey Kore rejiminin rızasını alanlar için Çin üstünden bu ülkeye gitmek çok kolay" dedi.

Uzmanlar, Choe'nin izin almadan Kuzey'e gittiğini ve Güney Kore kanunlarını çiğnediğinin belirlenmesi durumunda Güney'e dönüşünde gözaltına alınabileceğine dikkat çekiyor.

Choe'nun geçmişi ve siyasi görüşleri hakkında, anne-babasının da Kuzey'e kaçmış olması haricinde fazla bir şey bilinmiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal