Güney Kore Avrupa'dan Gelenleri İki Hafta Karantinaya Alacak

Güney Kore, Avrupa ülkelerinden gelen yolculara, yeni tip coronavirüs (Covid-19) testi uygulayacağına ve iki haftalık bir karantina sürecine tabi tutacağını duyurdu.

24.03.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-16:11) Güney Kore Avrupa'dan Gelenleri İki Hafta Karantinaya Alacak

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın verdiği habere göre, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerden sorumlu Sağlık Bakanlığı yetkilisi Yoon Tae-ho, dün hayata geçirilen test uygulamasında Avrupa ülkelerinden gelen 1203 kişiden 101'inde virüs tespit edildiğini açıkladı.

Havaalanları ve sınır kapılarındaki testlere devam edileceğini kaydeden Yoon, test masraflarının Güney Kore hükümeti tarafından karşılanacağını ancak iki haftalık zorunlu karantina dönemindeki masrafların yolculara ait olduğunu ifade etti.

Yoon, gerek duyulması durumunda başka bölgelerden gelenler için de benzer önlemlere başvurulacağını söyledi.

CORONAVİRÜS SEBEBİYLE YAŞAMINI YİTİRENLERİN YÜZDE 37,4'Ü DEMANS HASTASI

Diğer yandan ülkede yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin yüzde 27,4'ünün bunama (demans) hastası olduğu açıklandı.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC), ülkede yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle yaşamını yitiren 124 kişiden 34'ünü demans hastası olduğunu duyurdu.

KCDC Direktör Yardımcısı Kwon Jun-wook, Covid 19'un normalde üst solunum yolu ve sindirim sistemini etkilediği, bu nedenle de demans ve Alzheimer gibi dejeneratif beyin hastalıklarıyla direkt olarak ilişkisi bulunmadığını kaydederek bu hastalıkların daha çok ileri yaştakilerde görülmesi sebebiyle bu tablonun ortaya çıktığını ifade etti.

Kwon, ülkede coronavirüs nedeniyle can kayıplarının oranının yüzde 1,33 olduğunu, oranın 80 yaş üzeri kişilerde yüzde 12,97'ye kadar yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Güney Kore'de şimdiye kadar 9 bin 37 vaka tespit edilirken, 124 kişi yaşamını yitirdi. 3 bin 507 kişi virüsü atlatırken, 5 bin 410 kişi hastanede tedavi altında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal