Güney Kope'den Trump'a Sert Çıkış!

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, bir açıklamasında, Güney Kore ile ABD arasındaki ilişkilerin iki egemen devlet perspektifinden halledilmesi gerektiğini ifade etti.

19.10.2018-11:34 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-11:22) Güney Kope'den Trump'a Sert Çıkış!

Yonhap haber ajansında yayınlanan bir habere göre, Moon, bir açıklamasında, Güney Kore ile ABD arasındaki ilişkilerin iki egemen devlet perspektifinden halledilmesi gerektiğini ifade etti.

Kuzey Kore'ye ilişkin yaptırımların son bulacağına yönelik Seul yönetiminden yapılan açıklamalara, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'Biz onay vermeden hiçbir şey yapmıyorlar.' şeklindeki cevabına tepki veren Moon, 'Onay ifadesi doğru değil, bunun yerine istişare ve uzlaşma kelimeleri çok yerinde olur. O (Trump), Güney Kore, ABD ile istişare etmeden veya uzlaşmadan yaptırımlara son vermeyecek şeklinde konuşmalkıydı.' ifadelerini kullandı.

Moon, Seul'un, Kuzey Kore'ye yaptırımlara son vermek için ABD'nin onayının gerekmediğine vurgu yaparak, 'Güney Kore, bağımsız ve egemen bir devlettir. Trump nasıl böyle konuşabilir? Biz niçin ABD'nin direktiflerini takip etmek zorunda olalım? Eğer bu zorunluluk varsa biz bağımsız bir ülke miyiz? ' dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal