Güney Kıbrıs'taki Camiye Saldırıya Tepkiler Büyüyor

Limasol şehrinde yer alan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'nin yakılmak istenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu dile getiren KKTC Başbakanı Tatar, bir an önce faillerin yakalanmasını istedi.

01.06.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-17:23) Güney Kıbrıs'taki Camiye Saldırıya Tepkiler Büyüyor

Güney Kıbrıs’taki Limasol şehrinde yer alan bulunan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşleri Başkanlığı’na bağlı Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne dün gece kim olduğu bilinmeyen kişilerce 3 molotofkokteyli saldırısında bulunuldu.

Ayrıca, cami duvarına spreyle göçmen ve İslam karşıtı sözler yazıldı. Saldırıya KKTC Başbakanı Ersin Tatar tepkisini, “Hükümet olarak Limasol'daki Köprülü Camisi'nin 3 adet molotof kokteyli atılarak yakılmak istenmesini sineye çekmemiz asla söz konusu olamaz. Üzülerek öğrendik ki tüm dünyada pandemi süreci henüz devam ederken Rum kesiminde aklını yabancılarla, özellikle de Müslümanlarla bozanlar, onlara ve ibadethanelerine saldırı düzenlemek için fırsat kollayanlar var” sözleriyle gösterdi.

“GÖZ YUMANLAR EN BÜYÜK ZARARI GÖRÜR”

Bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Rum yönetimini bir an önce failleri yakalamaları yönünde çağrıda bulunan Tatar, “Rum halkı ve Rum yönetimi bilmelidir ki ırkçı ve İslam düşmanı yaklaşımların kimseye faydası olamaz. Bu tip yaklaşımlara göz yumanlar gün gelir en büyük zararı kendileri görür” sözlerini kullandı.

“YABANCI DÜŞMANLIĞINI KINIYORUZ”

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise, “Yetkili makamlardan gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Her türlü ırkçı, İslamafobik ve ibadethaneleri hedef alan saldırıları kınıyoruz. Yabancı düşmanlığını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“RUM YÖNETİMİ FAİLLERİ BULSUN”

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Güney Kıbrıs'ta, Limasol'da Köprülü Camii'nin yakılmak istenmesini şiddetle kınıyoruz. Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır. İslam düşmanlığını özendiren siyaset ve medya dili ile mücadele edilmelidir. Rum yönetimi failleri bir an evvel bulmalıdır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal