Guaido Venezuela Tarihindeki En Büyük Eylemi Gerçekleştirmeye Hazırlanıyor

Venezuela’da ABD'nin desteğiyle kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, taraftarlarını 1 Mayıs’ta ülke çapında sokağa çıkmaya davet etti.

20.04.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-09:55) Guaido Venezuela Tarihindeki En Büyük Eylemi Gerçekleştirmeye Hazırlanıyor

Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini devirmek isteyen ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesi tarafından destek gören Guaido, başkent Caracas’ın Chacao bölgesinde Bolivar Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde taraftarlarıyla bir araya geldi.

Guaido, “Özgürlük Operasyonu” olarak nitelendirdiği sivil itaatsizlik ve protesto eylemleri için diğer bölgelerdeki muhaliflerin hazır olduğunu aktardı.

'ÜLKE TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK EYLEM'

Tüm ülkedeki taraftarlarını 1 Mayıs tarihinde sokağa çıkmaya davet eden Guaido, yapılacak yürüyüşlerin ülke tarihindeki en büyük gösteriler olacağını iddia etti.

Guaido ayrıca “Özgürlük Operasyonu” kapsamında oluşturulan komitelere kaydedilen aktivistler olan “Özgürlük ve Yardım Komandoları”nın 27 Nisan’da yemin edeceği bilgisini paylaştı.

İKTİDAR YANLILARI DA SOKAKTA OLACAK

Venezuela’da 1 Mayıs’ta hükümeti desteklemek için kamu çalışanları ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi üyeleri de sokağa çıkacak. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal