Guaido: Askeri Müdahale Arzu Edilen Bir Seçenek Değil

Guaido, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile yaptığı ikili görüşmeden sonra Arjantin Dışişleri Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

02.03.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-10:16) Guaido: Askeri Müdahale Arzu Edilen Bir Seçenek Değil

Venezuela'da ABD’nin desteğiyle kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido, Venezuela'ya askeri müdahale ihtimaline ilişkin, "Şunu anlamamız lazım, askeri müdahale paket servis, telefon edip çağrılabilen bir şey değil. Ayrıca, hükümet gasbı sona erdiği, geçiş hükümeti kurulduğu ve özgür seçimler yapıldığı müddetçe askeri müdahale arzu edilen bir seçenek değil." sözlerini kullandı.

Guaido, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile yaptığı ikili görüşmeden sonra Arjantin Dışişleri Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Guaido, Macri ve Arjantin Dışişleri Bakanı Jorge Faurie ile yaptığı görüşmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu ziyaretler, sadece Venezuela'daki hükümet gasbını konuşmak için değil, bunun yanında diplomatik kapasitenin yükseltilmesi ve demokratik zeminin güçlendirilmesi içindir." dedi.

''İYİ İLİŞKİLER KURMA ZAMANI''

Çok sayıda Venezuelalıyı ülkesine aldığı için Arjantin'e teşekkürlerini ileten Guaido, "Bugün Venezuela ile Arjantin ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor. Bu ilişki demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına dayanıyor. Artık içi para dolu bavullar, Venezuela'yı yıkan yolsuzluk geride kaldı. Artık sağlıklı ilişkiler kurma zamanı." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal