Görgü Tanıkları Muhammed Mursi'nin Nasıl Göz Göre Göre Öldürüldüğünü Anlattı

Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden Muhammed Mursi'ye, yere düşmesinden sonra 20 dakika kasıtlı olarak müdahale edilmediği ortaya çıktı.

19.06.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-12:19)

Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin darbeci Sisi'nin mahkemesinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesinin sonrasında mesele ile alakalı tartışmalar sürüyor.

Independent'ın aktardığına göre, Mursi mahkeme salonunda baygınlık geçirmesinin ardından, arkadaşlarının yardım çağrılarına karşın 20 dakikadan fazla bir zaman müdahale olmadan yerde bekletilerek ölüme terk edildiği öne sürüldü.

Babası ve kardeşi Mursi ile beraber yargılanan Abdullah el Haddad, tanıkların kendisine Mursi yere düştükten sonra 20 dakika dek kimsenin hiç bir şey yapmadığını ifade ettiğini söyledi.

Haddad, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak yaptığı açıklamasında "Düşüşünü ilk görenler diğer mahkumlardı ve bağırmaya başladılar. Hekimlerden bazıları, gardiyanlardan ona ilk yardım uygulayabilmek için izin istediyse de 20 dakikada fazla bir süre müdahale olmadan yerde bekletildi. Onu ihmal etmeleri bilinçliydi. Gardiyanların, tutukluların bağırmasından sonra yaptıkları ilk şey, aile mensuplarını mahkemeden çıkartmaktı" dedi.

Adını açıklamak istemeyen bir aktivistin söylediğine göre, "Mursi konuşmayı kestikten sonra bilincini kaybetti ve kafesin içerisindekiler yaklaşık 10 dakika süresince onun yardıma ihtiyacı olduğunu bağırarak kafesi yumrukladılar."

Diyabet, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olduğu bilinen Muhammed Mursi'ye baygınlık geçirmesinin ardından müdahalenin kasıtlı olarak geciktirilmesi, Mursi'nin öldürüldüğü iddialarını daha da kuvvetlendirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal