Google ve Apple Filistin'i Haritadan Sildi

Hamas, ABD'li teknoloji devleri Google ve Apple'ın harita uygulamalarından Filistin'i silmesini "uluslararası yasa ve kararlara aykırı bir adım" olarak isimlendirildi.

18.07.2020-00:12 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-00:11) Google ve Apple Filistin'i Haritadan Sildi

Harita uygulamaları olan "Google Haritalar" ve "Apple Haritalar" isimli uygulamalar, haritadan Filistin'i sildiler.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Atılan adım, İsrail'in tarafını tutma ve tarihi gerçekleri inkardır." sözlerine yer verdi.

"BU YAPILAN ULUSLARARASI KARAR VE YASALARA AYKIRIDIR"

Filistin'in harita uygulamalarından silinmesinin, uluslararası karar ve yasaları ihlal etmeyi sürdürmesi konusunda İsrail'i teşvik edeceğini söyleyen Kasım, "Bu yapılan, uluslararası karar ve yasalara aykırıdır." ifadesini kullandı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki de bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin, Google ve Apple'ın yaptığına karşı atılacak yasal adımları görüştüğünü söylemişti.

Orta Doğu, ABD ve Rusya ile ilgili haber yapan AS-Source News sitesi, dün Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda, Google ve Apple'ın harita uygulamalarından Filistin'i sildiğini duyurmuştu.

Site, ABD'li iki şirketin bu adımına karşılık, aramalarında Filistin'in çıktığı bir başka harita uygulaması Yandex Maps'i kullanma çağrısında bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal