Göçmen Kervanı Meksika'nın Teklifini Reddetti

Meksika makamları sunulacak yiyecek, barınma, tıbbi yardım, eğitim ve iş imkanlarına karşılık göçmenlerin ABD'ye gitmeyip Meksika'da kalmalarını istiyor.

27.10.2018-09:12 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-09:09) Göçmen Kervanı Meksika'nın Teklifini Reddetti

Meksika makamları göçmenlere yiyecek, barınma, tıbbi yardım, eğitim ve iş imkanları sunuyorlar, ancak mülteci statüsü için başvurmaları gerektiğini söylüyor. Binlerce Orta Amerikalı göçmen Meksikalı Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'ya ABD'ye gitmeye kararlı olduklarını söyleyerek Meksika'da kalma teklifini reddetti. Cuma günü erken saatlerde, Nieto kervan göçmenlerine Meksika'da kayıt yaptırmak ve mülteci statüsü için başvuruda bulunmalarını teklif etti. Meksika'nın iki güney eyaletinde "Evinizdeymişsiniz gibi." kalabilirsiniz diyen Nieto bölgede barınma, tıbbi yardım, eğitim ve iş teklifi sundu. Ancak, göçmenlerin büyük çoğunluğu, Arriaga kasabasında teklifi reddetti. "Teşekkür ederler ama biz kuzeye gidiyoruz." diye bağırdılar. 

Meksika makamlarına göre, yaklaşık 1,700 göçmen bu teklifi kabul etmeye ve mülteci statüsüne başvurmaya karar verdi. Ancak, bu haftanın başlarında, karavanın 7.500 kişiye ulaştığı bildirildi. Şimdiye kadar, Meksika makamları göçmenlerin kendi toprakları boyunca yürüyerek seyahat etmelerine izin vermiş, ancak göçmenleri yiyecek, barınak ya da banyodan mahrum bırakmış, bu metaları kayıt yaptıranlara sağlamıştı.


Bu arada ABD, göçmenlere karşı olan sınırını korumaya hazırlanıyor. Pentagon, sınırda konuşlandırılan 2.000 kişilik Milli Muhafız ekibini güçlendirmek için 800 asker gönderdi. Buna ek olarak, sınıra yasadışı yoldan geçmeye karar verenlere karşı yardım eli sağlamak isteyen sivil gruplar sınırda toplanmaya başladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal