GKRY Lideri Anastasiadis'tan Sert 'Doğu Akdeniz' Çıkışı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasal ve istikrarlı ilerleyişine tepkili olan Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Fransız basınına dert yandı.

25.09.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-15:52) GKRY Lideri Anastasiadis'tan Sert 'Doğu Akdeniz' Çıkışı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Fransız Le Figaro gazetesine konuşarak Türkiye ve Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anastasiadis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de ''huzur bozan'' olduğunu iddia etti.

Tehditkar açıklamalar gerçekleştiren Anastasiadis, ''Türkiye’nin davranışı yanıtsız ve sonuçsuz bırakılamaz. Sadece laf değil eylemlerle karşılık vereceğiz.'' dedi.

Avrupa Birliği liderlerinin 1 Ekim’e çekildiğini zirveden beklentilere vurgu yapan Anastasiadis, Türkiye’nin uzun süredir Yunanistan kara sularını ve Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesini göz ardı ederek Doğu Akdeniz’deki yasa dışı iddialarını dayatmaya çalışması nedeniyle ''diplomatik ve politik kararların'' alınması gerektiği dile getirdi.

''BÖLGE İHLALİNİ TERCİH ETTİLER''

Yunanistan ve Türkiye arasındaki görüşmeleri memnuniyetle karşıladığını söyleyen Anastasiadis, ''Ankara’ya diyalog talebinde bulunduğumuzu, aksi takdirde Lahey Uluslararası Mahkeme’ye başvuracağımızı hatırlatıyoruz. Maalesef Türkiye yanıt vermedi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesini ihlal etmeyi tercih etti.'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal