George Floyd'u Öldüren Polis: 'Ölmek İstemiyorsan Bağırmayı Kes'

ABD’de ırkçı bir polis tarafından öldürülen George Floyd ile katili arasındaki konuşmanın kaydı ortaya çıktı. Kayıtta, Floyd’un polise ‘Beni öldüreceksin’ dediği, polisin de Floyd’a ‘O zaman bağırmayı kes’ dediği görüldü.

09.07.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-15:11) George Floyd'u Öldüren Polis: 'Ölmek İstemiyorsan Bağırmayı Kes'

ABD Minneapolis kentinde yaşanan siyahi George Floyd’la ilgili dava sürüyor.

Duruşmalarda, o anlarda yaşananlara ilişkin ayrıntılar sunuldu.

'NEFES ALAMIYORUM'

Duruşmada, katil zanlısı Chauvin’in üniformasındaki polis kamerasının kaydettiği görüntülerde Floyd’un en az 20 kez ‘Nefes alamıyorum’ dediği görüldü.

Chauvin’in ise Floyd’a ‘nefes almak için oksijene ihtiyacın var, bağırmayı kes’ diyor.

Floyd’un ayrıca son nefesini vermeden sarf ettiği ifadeler arasında ‘Anne, seni seviyorum, çocuklarıma onları sevdiğimi söyle, öldüm’ sözleri yer alıyor.

'BİRAZ SUYA İHTİYACIM VAR, LÜTFEN'

9 dakika boyunca ensesine bastırılarak nefessiz bırakılan Floyd’un o anlarda ‘Dayanamıyorum, Biraz suya ihtiyacım var, lütfen? Nefes alamıyorum’ dediği de görüldü. 

YAN YATIRMA TEKLİFİNİ REDDETTİ

Diğer taraftan, beraberindeki diğer diğer polis Lane’in Chauvin’e Floyd’u yan yatırmasını söylediği, Chauvin’in ise bu teklifi reddettiği görüldü.

George Floyd Kimdir?

George Floyd, 25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis şehrinde polis memuru Derek Chauvin tarafından dolandırıcılık gerekçesiyle gözaltına alınmak istenirken ensesine 9 dakika boyunca bastırılmasıyla nefessiz kalmış ve kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini yummuştu.

George Floyd Kaç Yaşında?

46 yaşındaki Floyd, Houston’da yaşamını sürdürdüğü dönemde, Yates Listesinde öğrenim görmüş, burada Amerikan futbolu oynadığı takım 1992 yılında düzenlenen şampiyonada ikinci olmuştu.

2007’ye gelindiğinde ise hırsızlıktan tutuklanan Floyd, 5 sene cezaevinde kalmıştı.

25 Mayıs’ta vefat etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal