Gazzeli Protestocunun Fotoğrafı Ünlü Delacroix Resmine Benzetildi

Fotoğraf muhabiri Mustafa Hassona tarafından çekilen büyük kırmızı bir bayrak tutan Gazzelinin fotoğrafı büyük ilgi gördü.

25.10.2018-16:16 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-16:12) Gazzeli Protestocunun Fotoğrafı Ünlü Delacroix Resmine Benzetildi

Fotoğraf muhabiri Mustafa Hassona tarafından çekilen büyük kırmızı bir bayrak tutan Gazzelinin fotoğrafı büyük ilgi gördü. İsrail sınırına yakın bir plajda şiddetli bir protesto meydana geldi. Göstericiler göz yaşartıcı gaz ve canlı ateşle karşılık veren İsrail kuvvetlerine ateşli lastik ve taş attılar. Gazze sağlık bakanlığı 32 Filistinlinin yaralandığını söyledi. Hassona’nın yakaladığı görüntü, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılarak, Eugene Delacroix'in Fransız Devrimi - Özgürlük Kişileri Liderliği'nin ünlü tablosuna benzetildi. .

Al Jazeera, fotoğraftaki adamı 20 yaşındaki Aed Abu Amro olarak tanımladı. Açıklama yapan Amro, "Haftalık protestolara katılıyorum.Yakınımda bir fotoğrafçı olduğunu bile bilmiyordum.Taşıdığım bayrak, katıldığım diğer tüm protestolarda hep aynı ifadeleri taşıyor. Arkadaşlarım taş atmanın bayrak atmaktan daha kolay olduğunu söyleyerek dalga geçiyor, ama ben alıştım buna.’’ dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal