Gantz Netanyahu'nun Kurduğu Hükümete Katılmayacak

İsrail'de Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz, "Benim liderliğini yaptığım Mavi-Beyaz, başkanının ciddi bir iddianameye maruz kalması muhtemel bir hükümete katılması mümkün değildir." açıklamasında bulundu.

26.09.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-09:37)

İsrail'de yapılan genel seçimde yarışı önde tamamlayan Mavi-Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in hükümeti kurma görevi verdiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümetine katılmayacağını açıkladı.

Mavi-Beyaz'ın lideri eski Genelkurmay Başkanı Gantz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Benim liderliğini yaptığım Mavi-Beyaz, başkanının ciddi bir iddianameyle karşı karşıya olması muhtemel bir hükümete katılması mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Gantz, partisinin aşırı sağcı partilerin kurduğu koalisyona katılmayacağını kaydederek Netanyahu ile ilgili, "Ben yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya olan bir kişinin liderliğindeki hükümete katılmayı onaylamıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu ve seçimleri önde tamamlayan Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz'ı birlik hükümeti kurma görüşmeleri için Batı Kudüs'teki ofisinde ağırlayan Cumhurbaşkanı Rivlin, koalisyon hükümetini kurma görevini Netanyahu'ya devretmişti.

Rivlin'in bu kararı Netanyahu ile Gantz'ın birlik hükümeti kurmak amacıyla yaptıkları görüşmeden kısa süre sonra alması dikkati çekmişti.

Netanyahu ile Gantz koalisyon hükümetinde anlaşamadı 

Öte yandan Mavi-Beyaz'ın önde gelen isimlerinden Yair Lapid, birlik hükümeti kurmak amacıyla Netanyahu ile Gantz arasında yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını duyurmuştu.

Netanyahu ile Gantz, pazartesi de Rivlin'in çağrısı üzerine birlik hükümetini kurmayı görüşmek üzere bir araya gelmişti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal