Gana'da 'Türkiye Cumhuriyeti Caddesi' Açıldı

Gana'da inşası tamamlanan Gana Millet Camisi ve Külliyesi'nin hemen yanındaki Türkiye Cumhuriyeti Caddesi’nin açılışı özel bir törenle gerçekleştirildi.

15.12.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-10:23) Gana'da 'Türkiye Cumhuriyeti Caddesi' Açıldı

Gana'da inşası tamamlanan Gana Millet Camisi ve Külliyesi'nin hemen yanındaki Türkiye Cumhuriyeti Caddesi’nin açılışı özel bir törenle gerçekleştirildi. Gana'da kurulan Gana Millet Camisi ve Külliyesi'nin yanındaki "Türkiye Cumhuriyeti Caddesi"nin açılış törenine katılım sağlayan Türkiye'nin Akra Büyükelçisi Nesrin Bayazıt, Gana Millet Camisi ve Külliyesi'nin olduğu caddeye "Türkiye Cumhuriyeti Caddesi" adının verildiğini açıkladı.

Türkiye ile Gana ilişkilerinin gittikçe kuvvetlendiğinin altını çizen Büyükelçi Bayazıt, "Bundan bir süre önce Akra Belediye Başkanlığından, ilişkilerimizin gelişmesine layık bir şekilde ülkemizin adının uygun bir sokağa takdim edilmesi istirham edilmiştir." dedi.
Açılış töreninin, iki ülke diplomatik etkileşimlerinin 60. yıl dönümüne denk geldiğini belirten Büyükelçi Bayazıt, "Bu sokağa Türkiye Cumhuriyeti adının takdim edilmesi, Türkiye ile Gana ilişkilerinin ulaştığı seviyenin somut bir kanıtıdır." yorumunu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal