G20 Liderler Zirvesi'ne İlişkin Sonuç Bildirisi Yayınlandı

Japonya’nın dönem başkanlığında Osaka’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sona erdi. İki gün süren zirveden sonra tüm G20 üyeleri tarafından imzalanan 43 maddelik bir sonuç bildirisi yayınlandı

29.06.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-17:05)

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin bir araya geldiği, G20’nin Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da düzenlenen Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde, “korumacılık” ifadesi kullanılmayarak, “serbest” ve “adil” bir küresel ticaret politikası ihtiyacı vurgulandı.

Japonya’nın dönem başkanlığında Osaka’da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi sona erdi. İki gün süren zirvenin ardından tüm G20 üyeleri tarafından imzalanan 43 maddelik bir sonuç bildirisi yayınlandı.

Yayınlanan bildiride, küresel “ekonomik büyümenin” düşük kaldığı uyarısında bulunulurken, ticari ve jeopolitik gerilimlerin yükselmesiyle risklerin aşağı yönlü olduğu belirtildi.

ABD, Çin ve diğer ülkeler arasında yükselen ticaret ihtilaflarına bildiride bahsedilmezken, elektronik ticaret, akıllı zeka ve nesnelerin internetinin neden olduğu acil zorluklara karşı daha fazla çalışılmaya ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Ticaret ve yatırım için risklerin ele alınmaya devam edileceğine ve bu risklerin ortadan kaldırılmasına için gerekli adımların atılacağı belirtilen bildiride, “Özgür, adil, ayrımcı olmayan, şeffaf, öngörülebilir ve istikrarlı bir ticaret ve yatırım ortamı oluşturmak ve pazarlarımızı açık tutmak için çabalıyoruz.” sözleri aktarıldı. 

G20 liderleri, sonuç bildirisinde, ticaret ve yatırımlar hakkında, pazarları açık tutacaklarını ve Dünya Ticaret Örgütü’nün gerekli olan reformları destekleyeceklerini vurgularken, bu konuda küresel “eşit koşullar” oluşturmak için çalışacaklarını ifade etti.

KÜRESEL EKONOMİ VE TİCARİ GERİLİMLER  

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, zirvenin sonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında, iklim değişikliği meselesinde G20 üyeleri arasında "büyük görüş farklılıkları" olmasına karşın, liderlerin ortak bir zeminde buluştuklarını belirtti.

G-20 liderlerinin üye ülkelerin güçlü küresel ekonomik büyümeye öncülük etmesi gerektiği noktasında fikir birliği sağladıklarını aktaran Abe, “Küresel ekonomi, ticari gerilimler devam ettikçe aşağı yönlü risklerle karşı karşıya kalmaya devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

2020'DE SUUDİ ARABİSTAN'DA DÜZENLENECEK  

 

Suudi Arabistan, gelecek sene G20 dönem başkanı olarak Kasım 2020'de düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal