Fransızların Yüzde 57'si Emeklilik Reformunu İstemiyor

Fransa'da yapılan bir anket, halkın yarısından fazlasının Cumhurbaşkanı Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı olduğunu gösteriyor.

19.12.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-09:00) Fransızların Yüzde 57'si Emeklilik Reformunu İstemiyor

Elabe araştırma şirketinin anketinde söz konusu emeklilik reformuna karşı başlatılan grevlere destek verenlerin oranı yüzde 54 olarak belirlendi.

Fransızların yüzde 63'ü de Noel ve yılbaşı tatillerinde grevlere ara verilmesini istiyor.

Ankete katılanların yüzde 46'sı emeklilik reformuna ilişkin yaşanan sorunların sebebinin hükümet olduğunu belirtiyor.

Ankete göre Fransızların yüzde 57'si emeklilik reformuna karşı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet emeklilik reformundan vazgeçmeyeceğini belirtirken, sendikalar reformun geri çekilmesini talep ediyor.

Reforma karşı 5 Aralık'ta başlatılan grevler nedeniyle kamu, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanıyor, vatandaşlar mağdur oluyor.

Ülkenin en önemli sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT), İş Gücü, Üniter Sendika Federasyonu ve Dayanışma'dan yapılan ortak yazılı açıklamada, hükümetin emeklilik reformunu geri çekene kadar grevlere devam edileceği ve Noel tatilinde ara verilmeyeceği duyurmuştu.

Sendikaların çağrısıyla emeklilik reformunu protesto etmek amacıyla önceki gün ülke genelinde eylemler yapılmıştı. Gösterilere İçişleri Bakanlığına göre 615 bin, CGT'ye göre 1,8 milyon kişi katılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal