Fransız ve Rum Bakanlardan Kapalı Maraş İncelemesi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki ilerleyişinin karşısında olan Fransa'nın yeni manevrası Kapalı Maraş oldu. Fransa Avrupa İşleri Bakanı, Rum mevkidaşlarıyla beraber Kapalı Maraş bölgesini havadan izleyerek, provakosyonda bulundu.

19.09.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-17:34) Fransız ve Rum Bakanlardan Kapalı Maraş İncelemesi

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki sondaj ilerleyişi Fransa ve Yunanistan'ı derinden rahatsız ediyor.

Sondaj faaliyetlerinin yasal olmadığını öne süren AB'nin desteğini alma girişiminde bulunan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi işgüzarlığı elden bırakmıyor.

Bölgede tansiyonu yükselten Rum yönetimi, bu kez de Fransa Avrupa İşleri Bakanı’yla bir araya geldi.

Rum Savunma Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüşmelerde bulunmak üzere bölgeye intikal eden Fransa Avrupa İşleri Bakanı Clement Beaune, AB’nin Türkiye’ye karşı yaptırımlarla ilgili tüm araçları etkinleştirmek için kararlı olduklarını ifade etti.

Rum Savunma Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüşmelerde bulunmak üzere bölgeye giden Fransa Avrupa İşleri Bakanı Clement Beaune, AB’nin Türkiye’ye karşı yaptırımlarla ilgili tüm araçları etkinleştirmeye hazır olduğunu söyledi.

''KIBRIS RUMLARININ YANINDAYIZ''

Rum yönetimine, Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye’ye karşı gereken her türlü tedbiri aldırmak için çaba sarfedeceğinin garantisini veren Beaune, Fransa’nın Kıbrıs Rumlarının desrteçisi olduklarını söyledi.

YAVUZ'A HAVADAN BAKTI

Cuma günü yapılan toplantının ardında Rum Savunma Bakanı’yla bir ''keşif'' uçuşu yapan Beaune, Kapalı Maraş ve Yavuz sondaj gemisini havadan inceledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, 1974'ten bu yana kapalı tutulan turistik Maraş kentini açmaya yönelik adımları endişeyle karşılayan Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in ''tehlikeli bir hamle'' olarak nitelendirip AB’yi desteğe çağırmasının ardından gelen hamle, Türkiye’ye karşı bir meydan okuma olarak değerlendirildi.''

Yavuz sondaj gemisinin bölgedeki faaliyetlerini de izleyen Beaune, ''Fransa'nın uluslararası hukuka uygun pozisyonları desteklediğini'' söyleyerek Türkiye’nin yasa dışı davrandığını öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal